Špenátové lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrazený špenátový pretlak * 3 strúčiky cesnaku * 6 PL hrubej múky * soľ, mleté čierne korenie * štipka muškátového orieška * 3 vajíčka * olej na vysmážanie * OZDOBA: tavený syr * šunková pena

POSTUP PŘÍPRAVY

kuki kuk:

1. Mrazený špenátový pretlak nechajte úplne rozmraziť, pridajte prelisovaný cesnak,
2. hrubú múku,
3. žĺtka, soľ podľa chuti,
4. mleté čierne korenie,
5. štipku muškátového orieška,
6. a tuhý sneh z bielkov. Jemne zamiešajte a ide sa na to.
7. Lievance smažím vždy iba vo vymastenej panvici, pred každým novým naliatím cesta do panvice ju iba mašľovačkou vytriem a lievance sa usmažia bez zbytočného tuku.
8. Opečte z oboch strán,
9. a podávajte. Výborne chutia obložené syrom, rajčinou, šunkovou penou, šľahačkovým chrenom.... jak je libo. Dobrú chuť!