Špenátové lievance
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mrazený špenátový pretlak * 3 strúčiky cesnaku * 6 PL hrubej múky * soľ, mleté čierne korenie * štipka muškátového orieška * 3 vajíčka * olej na vysmážanie * OZDOBA: tavený syr * šunková pena
POSTUP PŘÍPRAVY
kuki kuk:
|
1. Mrazený špenátový pretlak nechajte úplne rozmraziť, pridajte prelisovaný cesnak, |
|
2. hrubú múku, |
|
3. žĺtka, soľ podľa chuti, |
|
4. mleté čierne korenie, |
|
5. štipku muškátového orieška, |
|
6. a tuhý sneh z bielkov. Jemne zamiešajte a ide sa na to. |
|
7. Lievance smažím vždy iba vo vymastenej panvici, pred každým novým naliatím cesta do panvice ju iba mašľovačkou vytriem a lievance sa usmažia bez zbytočného tuku. |
|
8. Opečte z oboch strán, |
|
9. a podávajte. Výborne chutia obložené syrom, rajčinou, šunkovou penou, šľahačkovým chrenom.... jak je libo. Dobrú chuť! |