Orechová roláda s čokoládovým krémom a roláda s vaječným likérom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus na jednu roládu: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky (ak chceme napr. orechový korpus, tak 70g múky a 30g orechov) čokoládová plnka: maslo, cukor podľa potreby, Zlatý klas, čokoláda plnka s vaječným likérom: 250 g masla, 100 g práš. cukru, 100 ml vaječného likéru džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri týchto roládach som sa tiež inšpirovala z knižky Veľká domáca cukrárka.

Korpus: žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, príp. ak chcete tak aj trošku citr. kôry.
Hmotu rozlejeme na plech cca 30 x 40 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov asi 8 - 10 min. Po vychladnutí dáme dole papier. Žiadne rolovanie za tepla, príp. aj s papierom na pečenie, ako to býva v iných receptoch na rolády. Potrieme džemom a plnkou a až potom zrolujeme. Odporúčam odkrojiť okraje rolády ešte pred rolovaním, korpus sa nebude na koncoch lámať, ale pekne sa to zroluje. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme.