Syrové pečivo s klobáskou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40dg hladká múka, 1 celý smetol(palmarín), 2ks syrokrém, 2 žĺtky, 1 lyžička soli, toto všetko zmiešame a vypracujeme cesto. 1 žĺtko na potretie a klobáska(najlepšie údená) nakrájaná na koliečka, trocha nastrúhaného tvrdého syra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Cesto rozvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme kvietkom, poukladáme na plech, ( potrieme rozšľahaným žĺtkom), na to poukladáme nakrájanú klobásku (potrieme rozšľahaným žĺtkom) , z cesta vykrojíme menšie kvietky a poukladáme na klobásku ( potrieme rozšľahaným žĺtkom) a posypeme nastrúhaný syr. Pečieme v rúre, na vymastenom plechu pri teplote 180 až 190 asi 20-25 min.

Tieto vykrajovačky používam ja, ale dajú sa kúpiť aj iné tvary, fantázii sa medze nekladú, potrebujete však vždy menšiu a väčšiu vykrajovačku.
Vykrojené väčšie kvietky poukladáme na vymastený plech a potrieme.
Poukladáme klobásku a zase potrieme.
Prilepíme menšie kvietky, zase potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Posypeme nastrúhaným syrom
...a šup do vyhriat. rúry na 20 až 25min. teplota 180 až 190.
Z tejto dávky spravíte takéto 3 plechy, pokiaľ nechcete mať toľko rovnakých chuťoviek, môžete z tohto cesta urobiť aj syrové tyčinky.