Kuracie stehná po gazdovsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie stehná, 500g kyslej kapusty, 100g údenej slaniny, 1-2 cibule, 50g masti, 30g hladkej múky, soľ, MČK, mletá rasca, grilovacie korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla v Recoptoch zo života a nám veľmi chutil, tak sa chceme podeliť... Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame. Dáme ju do rajnice s olejom, popražíme, poprášime múkou, premiešame, podlejeme troškou vody. Pridáme pokrájanú kapustu, soľ, korenie, rascu a chvíľu dusíme. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme. Slaninu pokrájame na tenké plátky, každý kus obalíme ( slaninu upevníme špáradlami ). Na vymastený pekáč dáme udusenú kapustu, na ňu uložíme pripravené stehná, posypeme ich grilovacím korením a dáme piecť. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Ako prílohu podávame ryžu, uvarené zemiaky, opekané zemiaky, zemiakové lokše.