Americký čučoriedkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 25 g masla
90 g kryšt.cukru
1 vajce
90 ml šľahačkovej smotany
150 g hladkej múky
tuk na vymastenie formy
PLNKA: 500 g čučoriedok
1 PL strúhanky
80 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na túto dobrotu mám z jedného časopisu,ale tento koláčik je skvelý.Super kombinácia šťavnatách čučiek s krehkým cestom.Ešte,že nás svokrovci zásobili čučkami a môžem túto pochúťku robiť aj v zime :-)) Dala som mu názov americký,lebo má tvar koláča,aké sa pečú v Amerike.

Pripravíme si potrebné surovinky,bez ktorých by to nešlo :-))
V miske si zmiešame cukor s vajcom a maslom
Pridáme šľahačkovú smotanu a na záver hl.múku a rukami vypracujeme takéto cesto.Na 15 minutiek dáme do chladničky schladiť :-)
Zatiaľ si formu vymastíme tukom, ja som použila tortovú formu.Kto má okrúhlu formu na koláčik,tak si vymastí túto.
Pripravíme si mňamky plnku :-)) čučky zmiešame s cukrom a so strúhankou a dobre premiešame
Vychladené cesto rozvaľkáme,preložíme ho do formy a trochu vyvýšime okraje,aby nám čučky nevytiekli či nevypadli po vyklopení :-)
Čučoriedkovú plnku dáme na koláčik a šup s ním do trúby. Vo vyhriatej trúbe na 200° C pečieme tak 15 až 20 minút
Takto nejak vyzerá upečený koláčik.Ale u nás to bolo len chvíľku :-))
Rýchlo sa to zmenilo na takýto stav :-)) Pri pečení čučky zmäknú,pustia šťavu a celé to osladia.Prajem dobrú chuť a dúfam,že vám bude chutiť