Minibagetky - bezlepkové



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

330 ml vlažnej vody, 1 PL oleja, 1 KL jablčného octu, 1 KL vlákniny Psylia, 400 g múky Mix B, 1KL cukru, 1KL soli, 1 droždie Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Prísady dáme do pekárničky a necháme si vymiesiť cesto, kto nemá pekárničku, može použiť mixér a miesi 4-5 min. Potom vyformujeme 6-8 ks bagetiek, prípadne žemličiek. Dáme kysnúť do rúry na 45 C na 30 min. Do rúry dáme aj nejaku malu misku alebo hrnček s vodou. Pečieme na 230C do zlatozlta. Žemličky sú po upečení makkučké, akurát kôrka bola taká chrumkavejšia. Našej Saške veľmi chutili. Počas kysnutia krásne narástli, pred tým mali výšku cca 2-3 cm a po upečení 6-7 cm. Pripomínaju sladké žemle Bon Matin, len nie sú sladké :)

Takto pekne rástli a rástli :)