Ryba v paradajkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 Pl olivového oleja*2 cibule*2 ČL hnedého cukru*2 ČL tymiánu-sušený alebo čerstvý*2 PL sójovej omáčky*800 g paradajok v konzerve*700 g filetov z morských rýb*soľ*mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recetík je veľmi jednoduchý na prípravu,čas a trúfam si povedať,že aj na ingrediencie.Vačšina z nás doma všetko má.Takto pripravené ryby sú veľmi chutné.A čas prípravy celého jedla je 25 minút.Samozrejme,ryby musia byť rozmrazené.

Rozmrazený rybí filet si nakrájame na porcie a pocitrónujeme.Ja mám porcie 3,varila som iba pre seba.
....na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu.Miešame,kým nemá cibuľa zlatú farbu.....
...nachystáme si hnedý cukor,sójovku,tymián a paradajky v konzerve...
...do hotovej cibulky dáme cukor.............................ja som robila iba pre seba,tak som si množstvo samozrejme upravila....
...tymián...
...sójovú omáčku...
...a paradajky aj so šťavou.Keď nie sú paradajky krájané,tak ich pokrájame...premiešame.Až sa začne omáčka variť,necháme ju 5 minút prebublávať...
...rybie porcie si osolíme z oboch strán....
...a tu som zle zmenšila fotku a už to nejde napraviť :(( osolené filé ponoríme do omáčky...............................tak aspon nejaká náhradná,inak ma to nepustí ďalej.
...prikryjeme a dusíme asi 10-15 minút podľa toho aké hrubé filety máme.Ja som mala hrubšie,tak som ich počas dusenia 2x pre istotu otočila...
....to že je ryba hotová poznáme podľa toho,že sa začnú jemne odlupávať kúsky masa.....rybu vyberieme na tanierik....
...omáčku dosolíme,očiernokoreníme....a vložíme rybu.....
...podávame so zemiakmi alebo bielou bagetou.Je to výborné.