Palacinková nugátová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na túto tortičku robievam dvojitú dávku cesta na palacinky, aby bola torta primerane vysoká, ako sa na palacinkovú tortu patrí. Palacinkový recept uvádzam na jednu dávku:

3 vajcia * 3 dcl mlieka * 150 g hladkej múky * práškový cukor podľa chuti * olej na vymazávanie panvice * čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Torta je výborná pre ľudí, ktorí majú radšej palacinky studené. Do nutelly pridávam aj džem, aby bola torta šťavnatejšia. Z dvoch dávok vyšlo 22 palaciniek, z toho 20 kusov išlo do torty, jedna putovala na televíznu obrazovku – dcérka s ňou poutierala prach, začala na obrazovke, presunula sa na stôl s vlastnoručne vyšívanou dečkou a skončila na gauči, a jedna mi zhorela. Väčšinou to býva prvá, ale tá sa mi čudujsasvete podarila. Odporúčam nepostaviť tortu vyššiu ako z 20 kusov palaciniek, nedala by sa dobre krájať, šmýkala by sa a pekne by na tanieri nestála. Ale určite nie je dôležité, či niečo stojí alebo nie, hlavná vec, že to chutí. Pokiaľ chcete robiť trhance, vyberte si starú panvicu po praprababičke, v ktorej absentuje teflón a po polhodinke robenia palaciniek bude aj vo Vás absentovať akákoľvek trpzlivosť, nadšenie a chuť niečo kulinársky vytvoriť. Ak by ste sa predsa len pustili do boja so starou panvicou, vyčistíte ju šmirgľom (rozumej brúsny papier) č. 70 alebo ju jednoducho hoďte po použití do smetí, alebo - naozaj v extrémne zriedkavých prípadoch - ju vráťte praprababičke.

1. Šťastná Laurinka sa už teší na pečenie. Dokonca presne vie, čo má vytiahnuť z kredenca, kde je misa na cesto a kde metlička.
2. Ingrediencie. Na fotke chýba už iba to, čím si recept sami vylepšíte. Napríklad džem, banány, ovocie......
3. Do misy dáme žltky, cukor, múku a vymiešame dohladka.
4. Prilejeme moloko.
5. A s pomocou Vášho dieťatka urobte, alebo dieťatko s pomocou mamičky urobí riedke cestíčko. Ak ho máte hustejšie, kľudne ho zrieďte trochou mlieka.
6. Palacinkové cesto necháme odstáť asi 20 minút a ide sa smažiť. Panvicu nechajte najprv rozohriať do horúca, vymažte olejom a capnite prvú naberačku cesta.
7. Pečieme palacinky, obraciame, vyhadzujeme do luftu dvojité odpichnuté ritbergery ( mne to ide super, palacinky vyhadzujeme do vzduchu, len sa ťažko odlepujú zo stropu). Laurinka, presne vtedy, ako som začala chrliť palacinky ako na bežiacom páse, zistila, že ju poštípal komárik a mali sme veľké bobko. Až také veľké, že si vypýtala "masticku" (mastičku) a ľad. Tak sme prikladali ľad.....
8. Tento čierny murínik = karcinogénik je výsledkom prikladania ľadíku na bobko.
9. Palačinky dle svého gusta nechajte vychladnúť. Nutella, džem alebo čokoľvek iné by sa pod horúcou palacinkou rýchlo topilo a všetka mňamka by vytekala na tanier. Potom ich vychladnuté natierajte, a ukladajte na seba.
10. Takto to nejako vyzerá naukladané na seba a pocapkané nutellou.
11. Posledné poschodie polejte čokoládovou polevou, dajte stuhnúť do chladničky, ozdobte, pokrájajte a podávajte.