Kávové mafiny z časopisu Dobré jedlo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dobré jedlo 11/2009 - strana 30: na 12 kusov potrebujeme: 2ČL instantnej kávy, 175g hladkej múky, 2ČL kypriaceho prášku, 20g kakaa, 125g masla, 150g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 1PL rumu, tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie mafinového plechu, alebo papierových košíčkov, kávové čokoládové zrná na ozdobenie - ja som dala orechy a hrozienka, podľa fantázie NA POLEVU: 1/2 ČL instantnej kávy, 2ČL horúcej vody, 100g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

1., kávu zalejeme 125ml horúcej vody a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatym kakaom.

2., maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny, postupne zašľaháme vajcia a pridáme rum. Primiešame vychladnutú kávu a pripravenú sypkú zmes. Cestom naplníme pripravené košíčky a pečieme 15-20 minút pri teplote 175 stupňov.

3., pripravíme polevu / odporúčam tesne pred vybratím mafinov : kávu zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor a dohladka vymiešame. Polevou ozdobíme mierne vychladnuté mafiny a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.