Makový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky maku (ja som dala už mletý, ale robí sa aj z celého, ako chcete), 2 hrnčeky polohr. múky, 2 vajcia (kaď sú malilinké tak aj 3), 1 hrnček oleja, 1 hrnček práš. cukru (nič sa nestane, keď dáte aj kryštál) 1 a pol hrnčeka mlieka, 1 kypriaci práš. do pečiva, džem na potretie povrchu koláča, 200g čokolády (horkej al. na varenie to je jedno), 1/2 (50g) malého živočíšneho masielka

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, kypr. prášok, mak, cukor, mlieko, vajcia, olej dobre zmiešame. Vylejeme na vymastený a múkou (ja dávam hrubú) posypaný plech a pečieme na 160° 15-20 minút.

Upečený koláč potrieme džem-druh podľa vlastnej chuti a čokoládu.
Čokoládu si roztopíme s pár kvapkami vody. Keď sa dá miešať mini-vareškou, odstavíme zo sporáka a pomaly primiešame maslo. Túto dobre zmiešanú zmes rovnomerne rozotrieme na džemom natretý koláčik.

Krájať odporúčam, keď je čokoláda trošku stuhnutá, ale nie veľmi-aby sa pri krájaní nepolámala. Nakrájaný koláč vložíme do chladničky.

HOTOVO!!! Dobrú chuť Vám prajem.