SAXANA REZY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

klasické piškótové cesto,
PLNKA: 1 šľahačka(250ml), 2 kyslé smotany alebo 2 biele jogurty, kompótové ovocie podľa chuti-ananás,mandarinky...
ŽELÉ: 2 vanilkové pudingy, šťava z kompótu

POSTUP PŘÍPRAVY

-upečieme si klasické piškótové cesto...necháme vychladnúť

-PLNKA- šľahačky ušľaháme do tuha, osladíme podľa chuti. Kyslé smotany alebo jogurty pomaly vmiešame do šľahačky a pridáme nakrájané ovocie-zmiešame. Zmes natrieme na vychladenú piškótu.

-ŽELÉ- potrebujeme 3/4 L šťavy z kompótu. Ak ho toľko nemáme nevadí dolejeme do 3/4 L vody k tej šťave. Uvaríme v tej šťave 2 vanilkové pudingy. Želé necháme trochu vychladnúť a vylejeme na plnku. Dáme do chladničky vychladiť.