Plnené kuracie prsia na pomarančovéj omáčke*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * prosciutto al.iny typ susenej sunky * mozzarela * sol * korenie *olivovy olej OMACKA- 1 salka stavy z cerstvych pomarancov * 1/2 salky bieleho vina * 1 salka smotany na varenie * petrzlenova vnat * 4 lyzice studeneho masla..

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tomuto jedlu som musela dat aspon 5 hviezdiciek..taaaaaak dobreeeee,ze ani neviem,co uz viac k tomu napisat,jednoducho vyskusajte:)

prsia si naklepeme...
oblozime sunkou a mozzarelou..
a spravime roladku,kraje uchytime sparatkami,a ulozime do pekaca..omastime olivovym olejom,osolime okorenime...a dame piect na cca 45 minut pri 180 C..
a ideme na omacku..do panvice si nalejeme stavu aj s vinom,a varime na strednom plameni,az kym sa nam obsah zredukuje na polovicu...
potom opatrne prilejeme smotanu..odporucam nie priamo z chladnicky,ako som to robila ja:(..nechame chvilu prevriet,...
..pridame petrzlenovu vnat,odstavime..a odlozime na teple miesto..
az tesne pred podavanim do nej zamiesame studene maslo..omacka je delikaaatna:)
ako prilohu mozme podavat cerstve pomarance obalene v petrzlenovej vnati,a ja som podavala este aj so zemiacikmi,ktore som piekla zaroven s masom,len som zabudla odfotit..
DOBRU CHUT:)