Plnené kuracie prsia na pomarančovéj omáčke*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * prosciutto al.iny typ susenej sunky * mozzarela * sol * korenie *olivovy olej
OMACKA- 1 salka stavy z cerstvych pomarancov * 1/2 salky bieleho vina * 1 salka smotany na varenie * petrzlenova vnat * 4 lyzice studeneho masla..
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak tomuto jedlu som musela dat aspon 5 hviezdiciek..taaaaaak dobreeeee,ze ani neviem,co uz viac k tomu napisat,jednoducho vyskusajte:)
|
prsia si naklepeme... |
|
oblozime sunkou a mozzarelou.. |
|
a spravime roladku,kraje uchytime sparatkami,a ulozime do pekaca..omastime olivovym olejom,osolime okorenime...a dame piect na cca 45 minut pri 180 C.. |
|
a ideme na omacku..do panvice si nalejeme stavu aj s vinom,a varime na strednom plameni,az kym sa nam obsah zredukuje na polovicu... |
|
potom opatrne prilejeme smotanu..odporucam nie priamo z chladnicky,ako som to robila ja:(..nechame chvilu prevriet,... |
|
..pridame petrzlenovu vnat,odstavime..a odlozime na teple miesto.. |
|
az tesne pred podavanim do nej zamiesame studene maslo..omacka je delikaaatna:) |
|
ako prilohu mozme podavat cerstve pomarance obalene v petrzlenovej vnati,a ja som podavala este aj so zemiacikmi,ktore som piekla zaroven s masom,len som zabudla odfotit.. |
|
DOBRU CHUT:) |