Neodolateľné originál talianske tiramisu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dlhé cukrárenské piškóty 400g, Mascarpone 400g, 4 vajíčka, Presso kávička cca 4 šálky, Práškový cukor 100g

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som robila z 500g mascarpone balenia, tak som pridala ešte jedno vajko a jedno pressko a vyšli mi 2 jenské misy, teda asi 14 porcií :o)

To správne talianske tiramisu vyžaduje talianske ingrediencie, určite neoľutujete, hoci cena je vyššia.
Elektirckým šľahačom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do jemnej peny. V druhej miske vyšľaháme bielka dotuha.
Zahrejeme presso mašinku a uvaríme si asi 4 silné presso kávičky do ktorých primiešame 2 lyžice amaretta. Do takejto vynikajúcej kávičky budeme namáčať piškóty.
Dlhé piškóty jednu po druhej vykúpeme v pressku a uložíme tesne vedľa seba na dno sklennej misy (či plechu, dokonca môžeme ukladať aj priamo na tanier, ale to je už vyšší level, zatiaľ som neskúšala).
Do žĺtkovej peny jemne zašľaháme mascarpone, ideálne habarkou. Zašľahávame dovtedy, kým získame relatívne hustú, pevnú, lesklú masu. Potom postupne jemne zamiešame vareškou sneh z bielkov a krém je hotový.
Polovicu krému navrstvíme na prvú vrstvu piškót. Zvyšné piškóty ponamáčame opäť do presska a poukladáme na krém a šup s druhou polkou krému na vrch.
Naše umenie ukončíme preosiatím horkého kakaového prášku a tiramisu pekne poputuje do chladničky. Ideálne na 12 hodín. Mňaaaaaaaaaaaaaaaam