Jemné bufetové rožky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg - hladkej múky
40 g - práškového cukru
140 g - margarínu
100 g - kvasníc
5-6 dcl - mlieka
2 kl - soli
Na potieranie - 1 vajce rožmiešané s trochou oleja
Na posypanie - hrubá soľ, rasca, mak, sézam
POSTUP PŘÍPRAVY
Do 2 dcl vlažného mlieka pridáme štipku cukru, rozmrvené kvasnice a necháme kysnúť. Do nádoby vložíme múku, soľ, cukor a zmeknutý margarín. Vlejeme nakysnutý kvások a zvyšok mlieka. Rukou miesime na cesto. Cesto necháme nakysnúť, rozdelíme na 6 častí. Postupne ich vyvalkáme na priemer cca 30cm, potrieme olejom a rozrežeme na 8 trojuholníkov a zavinieme od širšej časti k užšej. Ukladáme na suchý plech potrieme vajcom a posypeme rascou, makom ... Pečieme do zlatova. Dávame ďalej od seba lebo zväšia objem. Tieto rožteky môžme aj plniť syrom šunkou. Ja som už skúšala potrieť horčicou jemno a dala syr a šunku sú vynikajúce. Ak dáte viac cukru, môžte to plniť aj na sladko. Sú super jemné. Vynikajúce cesto.
Dobrú chuť. Ak vyskúšate dajte vedieť či sa Vám páčili. :-)))