PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

ako prvé si očistíme červenú papriku a 3 feferónky, dôkladne to vyumývame
očistenú a umytú papriku a feferónky si nakrájame na rezančeky, feferónky aj s jadierkami
do veľkého hrnca na zaváranie si nalejeme 6 dcl oleja,
potom tam prisypeme papriku, feferónky, 6 ks bobkového listu a pretlačíme 4 strúčiky cesnaku,
pridáme 15 dkg soli,
prilejeme 1/2 l octu,
poslednou zložkou pred rozváraním tejto masy je paradajkový pretlak,
všetko to pekne zamiešame a varíme a varíme a varíme, a rozvárame a rozvárame a rozvárame, cca 30 minút.
Ak to už máme ako-tak rozvarené, zahráme sa na Popolušku a povyberáme všetkých 6 kúskov bobkového listu. No a môžeme sa pustiť do mixovania.
Do rozmixovanej masy ešte pridáme 40 dkg kryštálového cukru a chvíľu to povaríme. Toť vsjo.
Pomazánku ponalievame do zaváracích sklíčok a sterilizujeme 5 minút od bodu varu.
A tu je výsledok. My túto pomazánku využívame na veľa spôsobov: na chlebík s masielkom, na grilovačkách ako dressing, aj do guľášov na dochutenie atď.