Lúčna tortička!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus+plnka-vid.1.recept!!!!!!!!!!!!!!!-2 až 3 ks citronovej polevy- potravinárske farbivo-žlté+zelené/je možné kúpiť rôzne farby,takže je možné vymiešať akúkolvek farbu!!-rôzne želatínové cukríky-v našom prípade jablkové zelené želatínové paličky+želatínové kyslé pásiky-vid foto!!!-oblátkové kvietočky+lístky+hubky-kráááááááááááááásne-možné zakúpiť v hypermarkete/CARREFOUR-oddelenie,kde sa predávajú a pečú kolačiky!!/-drevené páratká-samozrejme sviečku- marcipánová figúrka-fantázii sa mädze nekladú!!-možné zakúpiť v Hypermerkete TESCO-foto obsahuje aj prísady a ozdôbky,ktoré neboli pri tejto torte použité,ale dajú sa zakúpiť a môžete si vytvoriť niečo aj vlastnoručne!!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

1-už upečený a naplnený korpus si natrieme bielou plnkou-vrchný diel,aj bočné diely,aby farebná poleva lepšie vynikla.Ozdôbky si vyrobíme vopred,aby sme pri zdobení nezmätkovali!!!!
2-vymiešame si citronovú polevu a pomaly pridávame v malom množstve vody rozpustené žlté potravinárske farbivo,až získame požadovaný odtieň/postup rovnaký v prípade zelenej farby!!!!/
3-žltú polevu opatrne nanášame na okraje torty/vid.foto č.12!/,tak aby nám prečnievala asi 1 cm na vrchnom okraji
4-na okraj s polevou uložíme TESNE vedľa seba narezané želatínové paličky /foto č.13/-je dobré uložiť ich tam ked je plnka ešte tekutá a potom po uložení paličiek počkať kým stuhne!!
5-zelenú polevu pekne rozlejeme na vrchnú časť torty-vďaka TESNE uloženým želatínovým paličkám nám nestečie na bočné okraje torty-ale nič sa nestane ak aj stečie!!!
6-do polotuhej zelenej polevy začneme opatrne ukladať-figúrku,sviečku,kvietočky,hubky a trávičku-je dobré mať aspoň malú predstavu ako by mala vyzerať,aby ste stihli tortu ozdobiť kým poleva nestuhne-potom budú ozdôbky zle držať!!!!!
HOTOVO!!!!!!!!!!!!!!A oslava sa môže začať!!!!Rožiarené očká Vašej ratolesti Vám budú tou nakrajšou odmenou za námahu,ktorú ste pri pečení a ozdobovaní vynaložili!!!!!!!!

Je možné zakúpiť aj hotový marcipán z ktorého si môžete vyrobiť ľubovoľné figúrky,či ozdôbky!!!!
Oblátkové kvetinky+lístky-ak ich nezoženiete/CARREFOUR/,tak skúste aj umelé kvetinky,ktoré dostať v akejkolvek farbe a velkosti a vôbec.POZOR-umelé kvety NEKONZUMOVAŤ!!!!!/ha/
Detailný záber kvetiniek z oblátky-kráááááááááááásne!!!+potrebujete aj lístky!!!!!!
Želatínové cukrovinky!!!!!!!!!!
Odporúčam si všetky ozdôbky vyrobiť skôr ako budeme na tortu dávať polevu!!!!!Na foto-trávička-vid.postup výroby pri recepte torty-prasiatko na stanovačke-č.2.+na rezané želatínové paličky na okraj torty!!!!
Výroba kvetiniek!!!!
Potrebujete-želatínové zelené paličky+kvetinky+lístky+drevené šparadlá+nožík samozrejme!!!
Narežeme si želatínové paličky na rôzne dlžky,aby neboli kvetinky rovnakej výšky.V mojom prípade som napichala do oboch strán drevené špáradlá-kratší na kvietok a dlhší sa zapichne do torty!!Lepšie to drží,ale netreba na ne zabudnúť pri konzumácii torty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opatrne narežeme do paličky asi v jej polovici do hlbky cc-0,5cm-nie hlboko aby sa nám kvietok nezlomil.
Do zárezu opatrne vložíme oblátkový lístok.Najlepšie až po nasadení samotnej kvetinky!!
Potom opatrne napichneme na kratší koniec páradla kvetinku-pozor,aby nebolo páradlo dlhšie!!!!Je to v podstate len poistka,aby tam tie kvetinky do konzumácie vydržali!!!!
Takto si pripravíme tolko kvietkov kolko potrebujeme.Samozrejme to zavisí aj od velkosti torty aj od vkusu!!!
Nanášanie žltej polevy-viď.okraj na vrchnom okraji torty-1.cm!!!!!
Ukladáme nakrájané želatínové paličky TESNE vedľa seba-vid.foto!!!
Potom už len vylejeme na vrchnú časť torty zelenú polevu.Chvílku počkáme až bude poleva polotuhá a začneme ukladať najprv figúrku a sviečku na popredné miesto,aby ich bolo dobre vidieť a potom prídu na rad hubky,kvietky a medzi to trávičku-platí pravidlo-menej je niekdy viac,ak Vaša ratolesť nemá iný názor!!!!A torta je hotová!!!!!
PEČENIU A OZDOBOVANIU ZDAR!!!!!!!!!!!!!!!!Páááááááááááááá!!
PS-rada Vám odpoviem na akékolvek otázky ohladom torty!!!
M+S Vám prajú Dobrú chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!