Bryndzové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g pol.múka * 1 palmarín * 250g bryndza * 2 žĺtky * 2 dcl kyslá smotana * 1 ML soľ * 1 kocka droždia * 1 dcl mlieko * štipka kr.cukor * ....... 1 vajíčko na potretie + semienka, alebo struhaný aidam

POSTUP PŘÍPRAVY

- receptík od kolegyne ... a to sme sa ich v práci nevedeli dojesť

- z vlažného mlieka a cukru urobíme kvások
- pacneme ho do ostatných ingrediencií a vymiesime ..... / hnetač stále nemám - tak aj robot bol dobrý - len to umývanie :((( / - palmarín musí byť zmaknutý
- vznikne nám takéto cestíčko / je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíte kysnuté, / - necháme kysnúť 1 hod
- vykysnuté - prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku -
- na doske ešte ručne prehnetieme - cesto je také redšie - lepivé, podsypeme múkou - ale iba ozaj na dosku, - to cesto má byť také redšie, akoby sa chcelo rozpadnúť, - a rozdelíme na 2 polovice
- rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2cm a vykrajujeme kolieska
- ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo strúh.aidamom / na foto sú vyobrazené všetky ako vyšli z tejto dávky/ .... pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova /caa 15 min - čas som moc nesledovala, tak treba kontrolovať/
- upečené
- tu sú všetky /okrem 4-roch čo som už zjedla :) /
- no a chuťovo sú výborné / uvažujem, že by sa to mohlo kľudne urobiť aj s hrudkovitým tvarohom namiesto bryndze - konzistenciou je to podobné, akurát tie tvarohové by zniesli trošku viacej soli, lebo predsa bryndza je slaná , nabudúce vyskúšam aj s tým / .................. úplne vychladnuté som strčila do mikroténového sáčika - a v pohodke, dobručké sú i na druhý deň