Lievance zo zakysanky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 slepačie varlatá * 4 polievkové lyžice práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 2 kávové lyžičky prášku do pečiva * 500 ml zákysu * štipka soli * 60 g rozpusteného masla * NA OZDOBU: práškový cukor * ovocie * šľahačka * džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Dneska mala prísť babulienka a obe krstné mamulienky, tak sme im niečo s Laurinkou rýchlo nachystali pod zub. Panebože, bola to parááááda!!!
|
1. Na tejto fotke, kde som zabudla vyťasiť na Lauru blesk, letí vajco do misy. Nezabudnite, že vajec majú byť tri kusy :-) |
|
2. ... pridáme 4 lyžice práškového cukru, |
|
3. a mixérom vyšľaháme zmes do peny. Nemusíte šľahať vehementne do tuhej peny, stačí iba tak "light". |
|
4. POtom pridáme 250 g polohrubej múky, |
|
5. dve lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny, |
|
6. a vylejeme celé veľké balenie zakysanky. Dobre zamiešame, |
|
7. troška osolíme... |
|
8. prilejeme rozpustené maslo a necháme cesto 10 minút odpočívať. |
|
9. Na lievancovej panvici upečte lievance, |
|
10. ak chcete, spojte po dve dobrým džemom, ozdobte šľahačkou, ovocím a práškovým cukrom. Na ozdobu som použila mrazené černice. |