Lievance zo zakysanky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 slepačie varlatá * 4 polievkové lyžice práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 2 kávové lyžičky prášku do pečiva * 500 ml zákysu * štipka soli * 60 g rozpusteného masla * NA OZDOBU: práškový cukor * ovocie * šľahačka * džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Dneska mala prísť babulienka a obe krstné mamulienky, tak sme im niečo s Laurinkou rýchlo nachystali pod zub. Panebože, bola to parááááda!!!

1. Na tejto fotke, kde som zabudla vyťasiť na Lauru blesk, letí vajco do misy. Nezabudnite, že vajec majú byť tri kusy :-)
2. ... pridáme 4 lyžice práškového cukru,
3. a mixérom vyšľaháme zmes do peny. Nemusíte šľahať vehementne do tuhej peny, stačí iba tak "light".
4. POtom pridáme 250 g polohrubej múky,
5. dve lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny,
6. a vylejeme celé veľké balenie zakysanky. Dobre zamiešame,
7. troška osolíme...
8. prilejeme rozpustené maslo a necháme cesto 10 minút odpočívať.
9. Na lievancovej panvici upečte lievance,
10. ak chcete, spojte po dve dobrým džemom, ozdobte šľahačkou, ovocím a práškovým cukrom. Na ozdobu som použila mrazené černice.