Fazuľovo-kapustová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g veľkej fazule, 100g kyslej kapusty, 1 kocka zeleninového bujónu, cibuľa, ml.červená paprika, klobása, vegeta, soľ, korenie, 1PL hl.múky, kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúca polievka, stojí za to ju aspoň vyskúšať....ja ľutujem, že som ju doteraz nerobila....určite som ju nerobila posledný krát....tento recept mám už dlho zapísaný na papieriku, dávali ho raz v telke.....je perfektná....

toto budeme potrebovať...v recepte bolo, že fazuľu treba najprv namočiť a potom do mäkka uvariť....aj tak to môžte samozrejme urobiť...ale moja rýchla verzia je s konzervovanou fazuľou:o)
kapustu s fazuľou dáme variť, okoreníme, ovegetíme a trochu osolíme, pridáme kocku, zalejeme vodou tak aby bola voda asi dva centi nad kapustou.....verzia s varenou fazuľou je, že k uvarenej fazuli pridáme na asi 20minút variť kyslú kapustu....teda kým si urobíme cibuľovú zásmažku
najprv opečieme na kúsky pokrájanú klobásku a opečenú si ju dáme bokom...niekto pridáva aj údené a cesnak.....
na tej istej panvici orestujeme aj cibuľu pokrájanú na drobno, ak klobása pustila málo masti, pridáme lyžicu oleja, keď je cibuľka opečená, zasypeme ju kopcovitou lyžicou hl.múky......premiešame.....
....s lyžičkou ml.červ.papriky a zalejeme asi 1-1,5dl vody, necháme prevrieť a tútu zápražku vlejeme do vriacej kapusty s fazuľou...
chvíľku prehrievame, stačí keď ešte raz zovrie a odstavíme
do každého taniera dáme poriadnu lyžicu kyslej smotany
Výýýbornááá!!! Môžme ju podávať aj ako hlavné jedlo s dobrým chlebíkom. Dobrú chuť!