rýchly slaný koláč z lístkového cesta - večera



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. lístkového cesta (ja som použila rozvaľkané), 1 kyslá smotana, 1 vajíčko, vegeta, soľ, šunka (kvalitná), trošku póru alebo mladej cibuľky, plátky paradajky, horčica

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto si rozvaľkáme (je možné že z normálneho mrazeného vám vyjdu aj dva plechy) a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, my sme mali už rozvaľkané z Lidlu, aby to bolo fakt rýchle...
Vyznačíme si okraje (tak 2 cm) a stred popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom a dáme cca na 10-12 minút do vyhriatej rúry (200 stupňov-teplovzdušná), proste kým to nie je nadýchané a takej zlatavej farby...
medzitým si vymiešame kyslú smotanu so štipkou soli, malou lyžičkou horčice (my sme mali kremžskú)a trošinkou vegety...
Cesto vyberieme, potrieme smotanovou zmesou, pokladieme paradajkové plátky a hodíme ešte na cca 10 minút do rúry.
Vyberieme, posypeme krúžkami póru alebo mladej cibuľky a pokladieme plátky šunky.
Nakrájame a podávame s šalátom z čerstvej zeleninky (super je rukola, ľadový šalát, paradajky, atd...) alebo podľa chuti...
My sme to prvý krát jedli u kamarátov na návšteve (oni mali recept ,myslím, z Apetitu) a odvtedy sme si to obľúbili, možné sú rôzne obmeny podľa chuti ale mne to takto chutí najviac...
Pozor ak máte doma hladného chlapa tak jedlo spapká, pochváli a za 5 minút si donesie ešte slaninu s horčicou....

ešte na plechu...