Tuniakový šalát á la Mexico



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká konzerva červenej fazule, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 2 konzervy tuniaka, 1 pohár sterilizovanej zeleninovej zmesi Kunovjanka, jemný kečup, lyžica olivového oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite poznáte tuniakový šalát pod názvom Mexico. Tento domáci, myslím si, sa chuťovo celkom vyrovná tomu, ktorý dostať v obchodoch. Komu sa žiada trošku pikantnejší, môže miesto Kunovjanky použiť zeleninovú zmes Moravanka, alebo pridať trošku chilli papričky, či feferónky.

...použila som tieto konzervované suroviny...
Do misy dáme odkvapkanú zeleninovú zmes, väčšie kúsky zeleru a cibule krájam ešte na menšie kúsky,
pridáme fazuľu bez nálevu,
kukuricu tiež bez nálevu /dávam polku z veľkej konzervy/,
tuniaka – použila som jednu konzervu sendvičového tuniaka v rastlinnom oleji – pridala som celý obsah,
jednu konzervu tuniaka /kúsky/ vo vlastnej šťave – bez nálevu, olivový olej, poriadne premiešame,
pridáme 4 lyžice kečupu,
premiešame a necháme postáť asi hodinku, aby sa chute spojili. Z uvedených surovín vychádza okolo 900 g šalátu.
Podávame s pečivom, alebo bez. My si pečivo natrieme maslom a navrstvíme šalát. A ja si ho ešte zvyknem poriadne pokvapkať citrónovou šťavou.
***Dobrú chuť***
... originál tuniakový šalát Mexico...