Sacherova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 120g prášk. cukru, 150g horkej čokolády, 100g masla, 50g hrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 50g škrobovej múčky, 50g mandlí, tuk na potretie, hrubá múka na vysypanie plechu, 150g marhuľového džemu, 200g čokol. polevy

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista a postupne pridávame vlažnú rozohriatu čokoládu s maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku, kypr. prášok, škrob. múčku a nastrúhané mandle vmiešame so snehom do žĺtkovej peny. Pečieme 45 minút. Ja som piekla iba 20 minút silnejšie. Korpus rozkrojíme, naplníme marhuľovým džemom, môžeme dať džem aj na vrch. Polejeme čokoládou.