Jednoduché bravčové mäsko so zeleninkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 0,5 kg bravčového mäska - ja som dala stehno, trochu oleja a slaninky, cibuľa, soľ, mčk, 1 väčšia mrkva (hrášok, kaleráb...), solamyl na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troške oleja chvíľu opečieme malé kúsky slaninky a cibuľu nakrájenú na drobno. Pridáme bravčové mäso na kocky, chvíľu restujeme a podlejeme vodou. Asi po 20 min. dusenia pridáme mrkvu na kolieska a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Potom zahustíme solamylom a dovaríme. Podávame s ryžou.

na slaninke a cibuľke sme orestovali bravčové mäsko na kocky - ja som dala stehno, ale môže by aj plece
Mäsko som osolila, okorenila a podliala vodou - dusím asi tak 20-25 minút.
Potom som pridala mrkvu na kolieska - niekdy dám kaleráb, alebo hrášok (ak je z konzervy, pridám ho až neskôr). Toto dusíme kým nie je mrkva aj mäsko mäkké (asi 15-20 minút), potom zahustím šťavu lyžičkou solamylu.
A za chvíľku môžeme podávať - najlepšie s ryžou.