Pečené zemiaky s pochúťkovou smotanou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Nové zemiaky, pochúťková smotana-celá vystačí na cca 5-6 zemiakov, soľ , korenie, petržlenová vňať, kôpor
POSTUP PŘÍPRAVY
Vynikajúca príloha ku mäskám...
|
...zemiaky v šupe poriadne očistíme pod tečúcou vodou... množstvo záleží len a len od Vás:o)... najlepšie sa pečú tie nové... |
|
...pozdĺžne ich nakrojíme.... |
|
...dáme do pekáčika....aj so šupou samozrejme... |
|
... a šupneme do dobre vyhriatej rúry piecť... piekla som na 190 st.C asi 35 minút... |
|
...takto vyzerajú zemiačky po upečení... a ideme ich naplniť pochúťkovou smotanou.... |
|
... smotanu si dáme do misky a podľa svojej chuti osolíme... |
|
...pridáme mleté čierne korenie.... |
|
...nasekáme kôpor a petržlenovú vňať... |
|
...a pridáme ku pochúťkovej smotane... |
|
...poriadne premiešame... |
|
...naplníme zemiačky a môžme sa s chuťou do nich pustiť... |