Rýchle hamburgery

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 sezamové žemle
1 malá konzerva zaváraných paradajok
2 čili papričky
2 strúčiky cesnaku
3 PL horčice
400 g mletého mäsa
plátkový syr
1 vajce
1 cibuľa
soľ
majorán
mleté čierne korenie
strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce a nadrobno posekanú cibuľu. Zmes dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a majorán. Podľa potreby pridáme do zmesi strúhanku.
Navlhčenými rukami vytvarujeme z mäsa ploché okrúhle pagáče, ktoré opekáme na panvici alebo ich pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 °C asi 20 minút.
V malom hrnci zohrejeme nasekané zavárané paradajky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a nasekané čili papričky. Zmes varíme, kým sa voda nevyparí.
Žemle rozrežeme, natrieme horčicou, pridáme syr, opečené mäsové placky, a navrch paradajkovú zmes. Kto chce može si pridať aj zeleninku.