Fantastické bezlepkové croissanty s nutelou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180 ml mlieka, 1 vajce, 25 ml oleja, 300 g múky Mix B, 1 sáčik droždia Dr. Oetker, 1 kl cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvedené prísady dáme do piecky v takom poradí, ako sú napísané a zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme do kruhu o hrúbke 5 mm a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov. Dáme za lyžičku nutely a skrútime do tvaru croissantov. Dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 230 C cca 15 min. Niekoľko kúskov som vybrala už po 7 min. a po vychladnutí som ich dala do mrazničky. Keď dostaneme nabudúce chuť, tak ich iba vyberieme, rozmrazíme a dopečieme. Určite vyskúšajte, sama som bola veľmi milo prekvapená výsledkom.

S cestom sa dobre pracuje, stačí keď si pomúčite pracovnú plochu a vôbec sa nelepí.
Rožky sme uložili na papier na pečenie a vajíčkom ich potreli moje dve super pomocníčky :)
Počas pečenia ešte pekne narástli.