Jablková buchta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 pohár oleja (duritka, ak vám to niečo hovorí, 150 ml), 4 vajíčka, štipka sódy - na hrot nožaa samozrejme jablká, keďže je to jablková buchta a čím viac tým lepšie, ale to minimum sú aspoň 4 väčšie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ok, tak postup je strašne ťažký, tak bacha na to!!! ;o)
Všetky suroviny dáme do misy...
Teraz jablká, umyjeme, oškrabeme, postrúhame a také postrúhané pridáme do misy k ostatným surovinám a naporiadok premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200°C kým sa neupečie, vôňa nám napovie a takisto aj špáradlo, ja nikedy nesledujem čas, tak neviem... No a po upečení len čakáme, kedy sa bude môcť hamkať, je veľmi chutný aj ku káve pre rodičov a pre deti k čajíku alebo kakavku, ale aj len tak

Tento koláč je veľmi rýchly, jednoduchý a dá sa výborne obmieňať, napr.
- namiesto kypriaceho prášku dáme kypriaci prášok do perníka, potom má výbornú perníkovú chuť, vtedy po upečení ho môžeme pofŕkať čokoládovou polevou
- a k jablkám môžme pridať aj hrozienka a oriešky, alebo aj ak máme kandizované ovocie napr. pomaranč, to má teraz napadlo, tak neviem, vyskúšajte ho a potom mi ho ak bude dobrý pochváľte,
ďakujem a prajem dobré papaničko

Tak takto vyzerajú potrebné surovinky...
Takže, najskôr upozornenie, ja robím polovičnú dávku a robím do okrúhlej formy.
Tak, do misy dáme múku, kypriaci prášok a štipku sódy...
...pridáme vajíčka...
...kryštálový cukor...
...olej...
Pridáme postrúhané jabĺčka, hrozienka, ktoré môžme na začiatku prípravy namočiť, ja som pridala aj trošku medíku, čo nám ostal v poháriku z Vianoc :o).
Takto to všetko spracujeme, nebojte, ono to pôjde, jablčka pustia šťavičku, tak sa to bude super miešať.
Pekne vymiešané cestíčko dáme do vymazanej a múkou vysypanej formy, či už budete robiť celú dávku, tak na plech, ak polovičnú ako ja, tak do okrúhlej formy na koláče :o)
Dáme piecť...
Upečené necháme vychladnúť, môžme poliať čokoládovou polevou alebo pocukrovať cukrom alebo nechať len tak.
Chutí výborne, na raňajočky, k čajíky, kávičke a ku kakavku ako stvorené