Kura na paprike



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pólka kuraťa /môžu byť len čisto krídelká, alebo stehná/, olej, cibuľa, mletá červená paprika, 250 mll smotany, 2 kocky kuracieho bujónu, bobkový list, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, sójová omáčka, múka na zahustenie, vňaťka na ozdobenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kura varíme vo vode, do ktorého sme pridali bobkový list a celé čierne korenie. Keď je dopoly uvarené, pridáme bujóny. Dovaríme a kura vyberieme, necháme odkvapkať. V ďalšom hrnci speníme na oleji cibuľku, na ňu dáme kura a popražíme spolu. Odstavíme, pridáme mletú papriku - asi 1 PL. Zalejeme vývarom /asi 1-1,5 litra/, pridáme čierne korenie, sójovú omáčku. Keď vrie, pridáme múku rozhabarkovanú v smotane. Má to byť hustejšie. Môžeme pridať i solamyl. Dochutíme, dosolíme - ak je treba. Hotovo. Má to mať červenkastú farbu. Ozdobíme vňaťkou.
Podávame s cestovinami. Ja používam kolienka, ale môžu byť aj vrtuľky, mašličky,.........