Sladký jablkovo hrozienkový bochník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 susene kvasnice * 3/4 salky horucej vody * 1 PL cukru * 2 vajicka * 1/4 salky medu * 1/4 salky oleja * 1 CL soli * 3/4 salky struhanych jablk * 3/4 salky hrozienok * 5 az 6 salok hladkej muky (to uz uvidite samy ,kolko sa Vam bude ziadat..) SKORICOVE MASLO : 4 lyzice masla * 2 CL skorice * 2 CL medu(popripade cukru)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na vikendove ranajky:)... musim vyhlasit,ze to je najlepsi sladky chlebik ,aky som kedy jedla..a v kombinacii so skoricovym maslom si budete oblizovat vsetky prsteky ,ktore mate:)

vsetky surovinky si dame do pekarnicky,a zapneme program CESTO......vajicka si jemne rozslahame,ale nedame ich do cesta uplne vsetky,ale trosku si odlozime bokom na na pomazanie...kto pekarnicku nema,tak postupuje klasicky,prv si pripravime kvasok..a potom zapracujeme ostatne surovinky....ja som akosi zabudala dnes fotit,takze na foto je uz vykysnute cesticko..
z vykysnuteho cesta si vytvorime bochnicek..
a vlozime ho do tortovej formy vylozenej papierom na pecenie..tym padom sa nam chlebik nerozkysne kade tade,a zachova si pekny tvar:)
pomazeme zvysnym vajickom..a posypeme mandlami..pecieme pri 180 C 35 az 40 minut...
upeceny :)...podavame napr.so skoricovym maslom,ktore si pripravime len zmiesanim zmaknuteho masla,medu,a skorice..DOBRU CHUT!