Hráškový závin alebo trochu netradičná príloha



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ lístkového cesta, asi 6 zemiakov, mrazený hrášok, 1 vajce, mletý muškátový oriešok, soľ, sezamové semienka (suroviny tak pre 3 osoby)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Prelisujeme ale rozmixujeme, pridáme do mierne vychladnutého žĺtok a bielka si necháme iba trochu na potretie. Pridáme mletý muš. oriešok, soľ a rozmrazený hrášok (nevaríme). Premiešame a natrieme na vyváľané lístkové cesto na pomúčenej doske. Zvinieme, potrieme bielkom a posypeme sezamom. Pečiem v rúre zohriatej na 180°C asi 35 min. Dá sa použiť samostatne alebo ako príloha k mäsu. My sme mali rybu. Z druhej polovice cesta sa dá urobť múčnik napr jablkové šatôčky ako to bolo u nás :-). Dobrú chuť.

suroviny + mrazený hrášok
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Prelisujeme ale rozmixujeme, pridáme do mierne vychladnutého žĺtok a bielka si necháme iba trochu na potretie. Pridáme mleté muš. oriešok, soľ a rozmrazený hrášok (nevaríme).
rozváľané lístkové cesto
plnku natrieme na vyváľané lístkové cesto na pomúčenej doske
zvinieme
potrieme bielkom a posypeme sezamom. Pečiem v rúre zohriatej na 180°C asi 35 min
po upečení
rez