Špecialitka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäso-asi 500g, ja som mala morčacie 700g (ale pôvodne je tam bravčové), cibuľa, cesnak, masť, sl.smotana, cesto- 500g hl.múky, 1 čl soli, 1čl octu, 3dl vody

POSTUP PŘÍPRAVY

&

najprv si zmiesime cesto, miesime pokiaľ sa neprestane lepiť a necháme zakryté hodinku odpočívať
potom si dáme na panvicu mäsko pokrájané na kocky, opečieme, pridáme aj cibuľu, cesnak a drtený kmín a opečené dáme do pekáča piecť do mäkka
medzitým z odpočinutého cesta urobíme noky a uvaríme ich 20 minút v osolenej vode
hotové precedíme
pridáme k mäsku, polejeme smotanou a necháme zapekať takých 15 minút, počas zapekania som ich dvakrát premiešala
zapečené môžme ešte posypať strúhaným tvrdým syrom
namiesto týchto nokov môžte použiť aj zo zemiakového cesta, pretože tieto pôvodné sú trošku tuhšie
Dobrú chuť!