Kurací vývar s palacinkovými rezancami na čínsky spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PALACINKY: 2,5 dl mlieka * 1 vajce * 100 g hladkej múky * 1 KL vegety * soľ * olej * čerstvé nasekané bylinky: petržlenová vňať * pažítka * POLIEVKA: kurací vývar s koreňovou zeleninou

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýýýborné "rezance", lepšie ako naše slovenské slíže. Inak vzdávam hold našej slovenskej kuchyni :-)

1. Do palacinkového cesta z mlieka, múky, soli, vegety a vajca pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať,
2. nadrobno nakrájanú pažítku, dobre zamiešajte a hybaj robiť palacinky.
3. Na oleji upečte palacinky z oboch strán, nenechajte ich zhnednúť.
4. ..... hmmmm..... asi takto...
5. Zviňte ich do jedného valčeka (t.j. racionalizácia práce :-)) a nakrájajte na polcentimetrové rezance.
6. Nakrájané rezance vložte do misy, pokvapkajte olivovým olejom a vkladajte do polievočičičičky.
7. Recept na kurací vývar hádam netreba.