Vyprážaný kel
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
menšia hlávka kelu*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk*hladká múka*2 bielka*ovsené vločky*olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.
|
Hlávku kelu zbavíme horných listov a vyrežene hlúbik.... |
|
...spolu s cesnakom na plátky ho dáme do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút.... |
|
...kel vyberiame a necháme ho odkvapkať a trocha prechladnuť.... |
|
...nakrájame na mesiačiky.... |
|
..kúsky kelu očiernokoreníme... |
|
...a možme obaľovať.Obaľujeme v hladkej múke,bielkoch a ovsených vločkách.... |
|
...ovsené vločky a našľahné bielka.... |
|
...všetky kúsky postupne obalíme.... |
|
...a vypečieme vo vyššej panvici dozlatova... |
|
...necháme chvíľu na servítke odsať prebytočný tuk.... |
|
...podávame so šalátom,zemiakmi.Mne to chutí ako karfiol. |