Vyprážaný kel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

menšia hlávka kelu*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk*hladká múka*2 bielka*ovsené vločky*olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

Hlávku kelu zbavíme horných listov a vyrežene hlúbik....
...spolu s cesnakom na plátky ho dáme do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút....
...kel vyberiame a necháme ho odkvapkať a trocha prechladnuť....
...nakrájame na mesiačiky....
..kúsky kelu očiernokoreníme...
...a možme obaľovať.Obaľujeme v hladkej múke,bielkoch a ovsených vločkách....
...ovsené vločky a našľahné bielka....
...všetky kúsky postupne obalíme....
...a vypečieme vo vyššej panvici dozlatova...
...necháme chvíľu na servítke odsať prebytočný tuk....
...podávame so šalátom,zemiakmi.Mne to chutí ako karfiol.