PUDINGOŠ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je naozaj výborný i keď je asi pre aspoň trošku skúsenejšie gazdinky, ktoré sa neboja kysnutého cesta. I keď aj tie menej skúsené to môžu vyskúšať, veď raz treba začať. A výsledok stojí za to. Je dobrý a je ho veľa. Takže poobede ku káve, trochu zaniesť susede na koštovku, šplhnúť si pred svokrou a na raňajky je ideálny. Rodina vás bude milovať.

CESTO:
90 dkg hladkej múky, 10dkg práškového cukru, 2 kocky droždia, 4dl mlieka, 5 pol. lyžíc oleja, 1bal. vanil. cukor, 1 bal. kyp. prášku, štipka soli, 2 vajcia

PLNKA:
1/2 l mlieka, 2 bal. čokoládového pudingu, 4 pol. lyžice kakaa, 30 dkg kryštálového cukru, 250 g Hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru, van. cukru a pudingu uvaríme puding. Heru vymiešame s kakaom a pridáme do vychladnutého pudingu.
Z ingrediencií na cesto vypracujeme cesto a necháme 15 min. kysnúť. Rozdelíme na 6 rovnakých dielov, každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou a zrolujeme na závin. Potom spletieme po dva záviny do ,,vrkoča". (vzniknú nám 3 pletenky). Dáme na vymastený a vysypaná plech, necháme nakysnúť, povrch potrieme vajíčkom a upečieme. Asi pri 170-180 stupňov.
Dúfam, že vám bude chutiť, lebo u nás má skutočne veľký úspech a hrá prím medzi kysnutými koláčmi. A pritom moje detičky sú už riadne rozmlsané a o ocinkovi radšej ani nehovorím.