Pudingové šatočky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 lístkové cesto /400 -500g/ * ......... Vanilkový puding : * 1 zlatý klas * 250ml mlieko * 1 vanilkový cukor * 2 PL kr.cukor * ...... Čokoládový puding : * 1 čokoládový puding * 250ml mlieko * 2 PL kr.cukor * ......... 1 vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

- toto sú obľúbené šatočky mojich detí - / dnes na ich želanie / nie je to nič zložitého a v podstate keď im to upečiem, tak to nemusím kupovať za drahé peniažky v obchode ...

- lístkové cesto rozdelíme na polovicu a z každého si vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske veľký plát, ktorý rozdelíme rovnomerne na obdĺžniky caa 10 x 15 cm /radielkom/
- aby som nezabudla - ešte predtým si uvaríme husté pudingy - vanilkový aj čokoládový, necháme ich vychladiť ale iba tak mierne a pred plnením ešte rozšľaháme / ľahšie sa to potom plní /
- rozšľahaný čok.puding narveme do zdobiaceho vrecka so širokým zdobítkom / ak nemáme postačí aj sáčik od mlieka/ a stredom šatočky puding vytlačíme
- po okrajoch vanilkový puding , a okraje poriadne vymažeme bielkom ..... druhú časť šatočok, ktoré budeme preklápať na tie pudingové narežeme radielkom - v strede /caa 2 cm od kraja/
- narezané preklopíme na pudingové, okraje trošku pritlačíme a pomocou tortovej podberačky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie / ja to prenášam tak, aby sa mi nepokazil tvar - na nič lepšieho som zatiaľ neprišla /
- na plechu si ich ešte upravíme - bočné okraje trošku prehneme buď hore - alebo zalomíme /ono je to jedno do ktorej strany - ide len o efekt, aby to dobre vyzeralo, lebo keď sa to upečie , všetko sa krásne vyrovná /
- to isté urobíme aj s druhou časťou cesta / tu vanilkový v strede - lebo nám ho zostalo menej a čokoládový po boku/
- povrch potrieme rožľahaným vajíčkom / to bielko čo nám zostalo z natierania - šupneme k žĺtku / a posypeme kr.cukrom /ja som posypala trstinovým/ .... a dáme piecť na caa 10 min - teplota 200 stupňov
- upečené , necháme vychladnúť - vidíte - aj okraje sa nám krásne upravili pečením /nie sú síce také krásne ako z obchodu - ale uznajte - tam to pečú každý deň, zato chuťou sa odmenia/
- a tu sú všetky - vychladnuté popráškovené cukrom
no - strašne sa chceli odfotiť :)))
- v priereze / a keď si chcete veľmi zjednodušiť prácu - netreba robiť farebne - kľudne si dajte na túto dávku 2 pudingy aké máte radi uvarené v 500ml mlieka +cukor/