Jablkovo-makový chlebíček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g práškového cukru, 1/2 balíka vanilkového cukru, 1/2 balíka prášku do pečiva, 2 vajíčka, 1dcl mlieka, 200g polohrubej múky, 50-70g mletého maku, 3 jablká, za hrsť hrozienok, pikantný džem-v mojom prípade jahodový ***poleva: citrónová poleva v prášku alebo čokoláda***na ozdobu: mandľové lupienky, práškový cukor***formu na chlebíček

POSTUP PŘÍPRAVY

Nenáročný a chutný múčnik na čaj o piatej:

Do misy si vysypeme odvážené cukre...
...pridáme prášok do pečiva...
...dve celé vajíčka a vymixujeme do penista...
... za hrsť hrozienok ,ktoré sme prepláchli vo vode zalejeme vriacou vodou a necháme napučať...
...do misy nastrúhame jablká...
...pridáme mletý mak...
...hrozienka a zamiešame...
...opäť sa vrátime ku vajíčkam, ktoré sme vymiešali s cukrom a pridáme ku nim mlieko a opäť vymixujeme...
...striedavo pridávame múku...
...a jablkovo-makovú zmes a miešame, aby sa nám nespravili hrudky...
...takto vyzerá vymiešané cesto a je dosť husté...
...do vymastenej a múkou vysypanej formy cesto nalejeme...
...a šupsneme ho do vyhriatej rúry na dobrých 40 minút... počas pečenia si overíte , či je stred prepečený špajlou...
...keď je všetko ako má byť, čiže koláč je dopečený, vytiahneme ho z rúry a necháme vychladnúť. Po čiastočnom vychladnutí ho vyklopíme a necháme ho voľne dochladiť na tanieri. U nás sa chladilo asi veľmi dlho, keď som po pol hodine prišla do kuchyne, z celého chlebíka zostalo toto a to ešte nebol dokončený...
Ja som si odkrojila kúsok, lebo originál chlebík by sa mal pripravovať takto, ale keďže náš tatík chcel obyčajný, ukážem len na kúsku ako by to malo vyzerať... Takže chlebík prerežeme cez poly ...
...a natrieme pikantným džemom ...
...a opäť spojíme...
...v miske si rozrobíme citrónovú polevu-ja som zvolila tú z prášku, prípadne čokoládu -záleží od Vašej chuti...
...a polejeme ňou chlebík...
...napokon posypeme mandľovými lupienkami... a podávame...
...tu je chlebík nášho tatíka jednoducho posypaný práškovým cukrom...
...a tu je chlebík môj...