Špenátové šúľance s bryndzou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 4 pečivá * 1/2 mraz.špenátu * 2 strúčiky cesnaku * polohrubá múka * mlieko * ........... * 125g bryndza * 1 kyslá smotana * caa 150g oravská slaninka *

POSTUP PŘÍPRAVY

- receptík s týmto rožkovým cestom od Lucky /Gupky/ - /tým jej ešte raz veľmi pekne ďakujem za super nápad/ , som si veľmi obľúbila, pretože je veľmi rýchle a chutné a dá sa z neho urobiť všeličo možné ... napríklad tieto šúľance - ktoré sú mimochodom vážne dobré :)

- rožky nakrájame /použila som 4/ a zalejeme mliekom - tak aby v ňom neplávali, ale aby sa iba nasiakli
- takto
- pridáme rozpustený vyžmýkaný špenát a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku
- premiešame /ručne/ a pridávame toľko múky, aby nám vzniklo plastelínové tvárne cesto
- takéto
- cesto si rozdelíme na 4 časti a z každej ušúľame 4 hadíkov, nakrájame a vyšúľame
- uvaríme / do vody dávam 1 PL oleja, aby sa to nelepilo /
- uvarené prepláchneme pod studenou vodou a pomastíme výpekom zo slaninky / toľkoto ich bolo z tých 4 rožkov/ - mne sa podarili také trošku vačšie - ale to nám vobec nevadilo :)))) /
- tu ošmahnutá slaninka
- kyslú smotanu premiešame s bryndzou / ak by bola málo slaná možeme ešte prípadne trošilinku dosoliť - ale obyčajne netreba/
- no a zapíjame mliečkom, acidkom, kto čo má rád / aby Vás to nemýlilo - tie šúľanky nie sú až také obrovské - to je detský tanierik / - a bomba jedlo ... nie sú až také ťažké na trávenie ako zo zemiakového cesta a pritom veľmi rýchle