pochúťka bez mena:-))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tak na takýto "obedík" sme chodievali do reštaurácia v BA, pri Poluse (nechcem menovať.... ale je to reštaurácia jedného nášho ministra:-)))) zemiaky, bryndza, cibuľa, prerastená slaninka, kyslá smotana, 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže väčšie zemiaky si očistíme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Buď ich dáme upiecť do trúby alebo iba osmažíme v oleji (kvôli úspore času ja ich smažím, ale dobré sú aj pečené). Medzitým ako pečieme (smažíme) si trochu rozmiešame bryndzu. Kyslú smotanu zriedime trošičkou mlieka a pridáme malý pretlačený strúčik cesnaku a štipku soli. Samostatne osmažíme na pásiky pokrájanú slaninu a samostatne na kolieska pokrájanú cibuľu do zlatista.
Keď sa nám zemiaky upečú, servírujeme na tanier: zemiak, na to kôpku bryndze, prelejeme smotanou a posypeme slaninkou a cibuľkou.
Straaaaašne dobrá mňamka!!!!!!

ešte jedna foto