Zapekané mleté mäso



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg mletého mäsa, cca 1,2 kg zemiakov, 2-3 mrkvy, 200ml rajč.šťavy alebo pretlak, 6 strúčikov cesnaku, 2-3 cibule, vegeta, korenie, ml.kmín, pol šálky bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

postup je veľmi jednoduchý a rýchly, výsledok vynikajúci.....vhodný aj pre menšie detičky (dokoreniť sa to môže aj potom) naša malá sa ide za tým utrhúť:o)

potrebné vecičky
surové zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu môžte na polkoliečka, ale naši majú najradšej surovú a dusenú musím schovávať....tak ju nakrájam na drobno, posolím a nechám postáť 10minút, potom sa skoro úplne rozvarí a zmizne:o)
môžme, ale nemusíme pridať mrkvičku
mäso zmiešame s cibuľou, cesnakom, mrkvou, koreninami (všade kde je cibuľa by mal ísť aj kmín/rasca)a potom aj zo zemiakmi, alebo to môžte navrstviť...zemiaky, mäso, zemiaky.....polejem trošku vývarom, nie veľa, aby to potom moc neplávalo v šťave, ja som dala celú kocku bujónu a asi dva deci vody, takže podľa vášho uváženia a ako máte radšej, či šťavnatejšie alebo suchšie...
pridáme rajč.šťavu, ja som sa pomýlila a otvorila som konzervu s celými rajčinami, tak som ich roztlačila vidličkou a zamiešala k zmesi
prikryté pečieme hodinu asi na 180°C-200°C, potom odkryjeme a jedna alternatíva je, že to len takto samé zapečieme, ďalšia- môžme posypať tvrdým syrom...
alebo môžme poliať kyslou smotanou a zapiecť
to je už na vás, čo máte doma, alebo na čo práve máte chuť
chutilo naozaj každému....je to celkom rýchlo napratané v rúre a nemusíte ani nejako zvlášť dávať pozor, lebo vôňa po celom byte vám napovie, že už je čas nakuknúť....takže fakt nenáročné a je toho veľa:o)minimálne na dva dni máte pokoj s varením....
Dobrú chuť..niekto také rád s niečim kyslým, niekto kečup....