Smotanové kuracie rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, 3 vajíčka, 250 ml kyslej smotany, hladká múka, strúhanka, 15 dkg strúhaného tvrdého syra, 4-5 strúčkov cesnaku, soľ, olej, kari korenie, proveslánske korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

xxxx

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, posypeme kari korením a proveslánskym korením a pridáme cesnak. Do hrnca dáme olej a takto pripravené rezne prekladáme (vrstva mäska- olej-mäsko- olej). Necháme v chlade na noc, mäsko bude takto jemnejšie. Toto odporúčam spraviť, inak to nie je ono.
Na druhý deň si do misky pripravíme vajíčka, postrúhaný syr a kyslú smotanu. Všetko dobre premiešame.
Rezne vyberieme z chladničky a obaľujeme. Najprv v hladkej múke....
... potom v smotanovo-syrovej zmesi...
a v strúhanke. Takto pripravené rezne vypražíme na oleji z oboch strán. Rezne Vám pekne zväčšia objem.
Hotovo, podávame s ryžou, zemiakmi, šalátikom, kto ako ľúbi. Rezne sú jemnučké a tá super chuť.