Cigánske rezne na zelenej perinke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g kuracie prsia * 3 vajíčka * 3 PL solamyl * 3 PL olej * 1 ML č.paprika * 1 ML čili omáčka * 2 ML vegeta * 1 ML soľ *1 PL sójová omáčka * polovica póru * ............... Zelená perinka : * 50g maslo * 1 pór * 1/2 čínskej kapusty * 100g mraz.hrášok * 1/2 malej brokolice * soľ * vegeta * 1/2 ML ml.muškátový oriešok * MČK * 1 ML solamyl * 1 PL sójová omáčka * 1 ML pr.cukor *

POSTUP PŘÍPRAVY

- receptík na rezníky mám od kolegynky a na perinku som vyžobrala z ázijskej reštiky - a to Vám poviem, že spolu to chutí úúúúžasne

- kuracie masko si nakrájame na pásiky
pór /v mojom prípade mladá cibuľka, lebo pór sa mi minul / tiež na kolieska
- vajíčka si vymiešame so solamylom / solamyl som dávam také kopcovitejšie PL / a primiešame ostatné ingrediencie - najlepšie je to vymiešať šľahačom - nech nemáme hrudky
- do pácu šupneme nakrájané masko a pór
- zamiešame a necháme odležať v chlade do druhého dňa
- po odležaní v chlade plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme olejom a lyžicou vyformujeme rezníky - dáme piecť - /zdravo vysmážať :)))/ do rúry pri teplote 175 stupňov na caa 10 min ....... normálne by sa to vysmážať na oleji v panvici /doteraz som to robila tak - ale tentokrát som to skúsila na plechu .. a super išlo to :))) a o to viacej ma to potešilo
- po zruba 10 min otočíme na druhú stranu a dopečieme ďalších asi 10 min
rezníky hotové :) - aj zdravšie aj bez ujmy na chuti
- vytiahneme na pap.obrúsok - keby sa nám tam náhodou ocitol ešte nejaký prebytočný tuk
- a ideme na zelenú perinku : - na masle na miernej teplote ošmahneme pór nakrájaný na kolieska
- pripravíme si ostatnú zeleninku : brokolicu na malé ružičky, mraz. hrášok prepláchneme a čínsku kapustu nakrájame / čo sa týky brokolice - šupla som ju k tomu, lebo nemám paráčik :( , niekam sa mi odtafáril ... tak tá je lepšie napariť a potom nakoniec primiešať k hotovej perinke/
šupneme to do ošmahnutého póru, ochutíme : 1/2 ML ml.muškátový oriešok, poprášime soľou a MČK, 1 ML pr.cukor a podlejeme trošičkou vody, zakryjeme pokrievkou a udusíme do chrumkava ..... len doplním : - ako som písala do komentárov - tu si možete pridať aj 1/2 kocky bujónu a trošku nejakej štiplaviny .... ja nedávam - ale len ak by to niekomu s tým viacej chutilo
- udusenú poprášime vegetou podľa chuti, polejeme sójovou omáčkou a v 1/2 pohári vody rozmiešame 1 ML - kopcovú solamylu, premiešame a hotovka
a servírujeme s cesnakovým dresingom / 3 PL kyslá smotana, 3 PL tatarská omáčka, 2 strúčiky cesnak/ a ako príloha je vhodná opekané zemiačiky, alebo ryža - kto čo má rád