"Lievance" zo zvysnej knedle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zvysna knedla (nemusi byt cerstva, kludne aj taka suchsia), palacinkove cesto (mlieko+vajicka+hladka muka+stipka soli - pomer kazdy podla svojho oblubeneho receptu,ja robim vzdy od oka, tu ho potrebujeme trosku redsie ako na palacinky), lekvar - dzem/ nutela/ovocie/slahacka,...

POSTUP PŘÍPRAVY

Nahodne vyvinuty "recept",ked som piekla palacinky a vsimla som si kusok zvysnej knedle :o) Ako recept som to nikde nevidela,alebo si aspon nepamatam,tak vam davam dalsi tip,ako nalozit so zvysnou knedlou. deticky sa urcite potesia :o)

Takze knedlu nakrajame na tensie platky (cca 0,5cm), ktore namacame do redsieho palacinkoveho cesticka a na troche oleja vyprazime z oboch stran. Komu sa chce,moze zlepit po 2 kusky dzemom a tak obalit a vyprazit (dakujem Drahuske za pripomenutie tejto variacie) Najlepsie su cerstve, makulinke, chutia ako lievance. Podavame s dzemom, nutelou,ovocim,slahackou,skoricovym cukrom.... co mate radi :o)