Kuracia roláda so šparglou ,, na poslednú chvíľu,, s presným postupom nelepivej ryže



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prská, korenie na pečené kura,soľ,eidam(alebo iný syr,podľa chuti) špargla, šľahačková smotana na podliatie,voda,špáratká, ryža,cibuľa,vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je jednoduchý,rýchly, máte ho hotový šup šup, a pridávam postup prípravy ryže,ktorá nelepí. Nič netreba vážiť ani nič podobné,všetko od oka a podľa chuti každého individuálne

do zapekacej misky dáme kuracie prsia narezané na polovicu aby boli tenké,vyklepeme predtým a osolíme plus okoreníme korením na pečené kura,Poukladáme tesne vedľa seba, na to syr a pozdĺž toho šparlu v celku, a poprepichujeme špáradlami aby to držalo pokope,na vrch ešte posypem korením
Podlejeme šlajačkou a vodou ,jemne posypeme syrom ale nie moc,aby sme potom našli po upečení všetky špáradlá :-)
a dáme piecť prikryté alobalom asi na 180 stupňov ,neskôr alobal odstránime a dopečieme na vyššej teplote do zlatista ,ja som zapla aj vrchný gril
a ideme na ryžu.Vezmeme si hrnček do ktorého do plna nasypeme ryžu,hrnček ešte budeme potrebovať tak neodkladať! Základ je dobre prepláchnuť ryžu v teplej vode, ale naozaj dobre,a radšej dlho. Ja mám merítko, kým netečie spod ryže úplne číra voda, treba preplachovať . Potom dáme ryžu do hrnca ,najlepšie s teflónovým povrchom. nalejeme trochu oleja a pražíme, najprv je ryža lepivá a hrčkuje sa, ale staláe premiešavame a pražíme.
keď už bude ryža úplne opražená,(budete počuť pri miešaní že je sypká a opražená) tak ju podlejeme vodou. Presne jeden a pol hrnčeku vody, ten istý hrnček ktorý m ste merali ryžu.
pridávam cibuľu prekrojenú na polovicu a vegetu Harmóniu, asi jednu polievkovú lyžicu. Soľ nedávam,vegeta je slaná dosť a dodá ryži farbu aj super chuť. Prikryjeme a dusíme,kým sa voda neodparí. A ryža je hotová,chutná a nelepí sa.
....a povyberáme z rolády špáradlá,nakrájame ,polejeme ryžu šťavou a papáme. :-) Dobrú chuť