Cina!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie mäso, 1 cibuľu, čínsku kapustu, mrkvu, hríby, pór, hrášok, bambusové výhonky
na omáčku: cesnak, sójovú omáčku, soľ, solamyl na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Opražíme sprudka mäso, pridáme mrkvu, chvílu pražíme, potom hríby, neskôr cibuľu a pór. Opäť chvíľu pražíme a pridáme všetko, čo nám zostalo. Nakoniec prilejeme omáčku, ktorú pripravíme tak, že dáme 4 strúčiky cesnaku, sójovú omáčku a soľ podľa chuti. Omáčka siaha tak približne do polovice šálky. Zahusťujeme solamylom rozpusteným vo vlažnej vode. Pomaly odstavíme a ochutnáme. Zelenina má byť trochu chrumkavá. Podávame s ryžou,alebo hranolkamy.