Pečené voňavé zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, nastrúhaný tvrdý syr-gouda, tehla, šľahačka, párky, cibuľka, gyros korenie, grilovacie korenie, rasca, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší náš spôsob, ako si urobiť chutné zemiačiky...
Očistené zemiaky nakrájame na koliečka, dáme na plech, posypeme nakrájanou cibuľkou a párkami-tie sa môžu ale i nemusia dať. Osolíme, ochutíme rascou, koreniami-ja som dala gyros a grilovacie, ale jasné, že sa môže dať i iné, nalejeme olej, nie veľa, len aby sa zemiaky nepripálili, premiešame, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi tak na pol hodinu.
Rozmiešame si nastrúhaný syr so šľahačkou a rovnomerne nalejeme na zemiaky a necháme zapiecť, asi tak 15-20minút, pokým sa urobí pekná jemná kôročka.
Zemiačiky sú voňavé a šťavnaté. Chutia nám so zaváranou cviklou s kapustou...