Moje Tiramisu - originál taliansky recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g mletého cukru, 4 žĺtky, 4cl likéru Amaretto, 500g syra Mascarpone (predávajú v TESCU alebo v BILLE), 250g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu), väčšia šálka kávy, 2cl čerešňovice (môže byť aj vodka), mleté kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 8 minút, určite nie menej, vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili, je výborné, určite Vám bude chutiť.

všetky suroviny, len som zabudla na kakao
žĺtka s cukrom šľaháme 8 minút
pridáme 2cl Amaretta
zamiešame dva tégliky Mascarpone
namočené piškóty ukladáme do misy
na piškóty pokvapkané alkoholom navrstvíme 1/2 krému
znovu namočené a pokvapkané piškóty
2. polovica krému a uhľadiť
husto posypať kakaom cez sítko
naberať polievkovou lyžicou