Citrónový koláč s hrozienkami a kandizovanou kôrou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g masla, 120g pr. cukru, 3 vajcia, postrúhana kôra z 2 citrónov, 50 ml cit. šťavy, 250g hl. múky, 2 čl kypriaceho prášku, kandizovaná citrusová kôra, zlaté hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Osviežujúci, ľahký , kyprý koláč. :-)

Maslo a cukor vyšľaháme do biela a po jednom pridávame celé vajíčka, zakaždým riadne prešľaháme...
...spolu z múkou a práškom pridáme citrónovú kôru,cit. šťavu, hrozienka a kandizovanú kôru, poriadne premiešame...
...preložíme do chlebíkovej formy dlhej cca 25 cm, vymazanej a vysypanej múkou alebo strúhankou. Pečieme na 170 stupňoch cca 45 min, treba odsledovať...
...môžeme ho pocukrovať alebo poliať polevou z cukru a citrónovej šťavy...DOBRÚ CHUŤ. :-)