Fašírky s kozím syrom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL masla
150 g kozieho syra /môžete nahradiť aj ovčím/
600 g mletého mäsa /zmes bravčoviny a hovädziny/
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
1/2 PL mletej sladkej papriky
1 PL oregana
olej na pečenie
500 g zemiakov
8 sušených nakladaných paradajok
1 zväzok šalátu rukola
200 ml zeleninového vývaru
4 PL oleja
4 PL octu
1 PL horčice
čerstvá bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a dosklovita opražíme na masle. Kozí syr nakrájame na 8 rovnako veľkých kociek.
2. Mleté mäso, vajce, koreniny, opraženú cibuľu a cesnak spolu vymiešame. Navlhčenými rukami so zmesi vyformujeme 8 fašírok, do stredu každej vtlaèíme kocku syra a zabalíme ju. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji asi 10 minút.
3. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Ocot, vývar, soľ, korenie a horčicu premiešame a nalejeme na zemiaky. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky, koktailové paradajky nakrájame na pásiky.
4. Do zemiakov pridáme nakrájanú zeleninu, olej a podľa chuti ešte pridáme soľ, korenie alebo ocot. Šalát necháme postáť a podávame k fašírkam.